Förskollärare sökes

Som Förskollärare på Turebergs Förskolor gör du skillnad för barn varje dag. Du har stora möjligheter att utvecklas i ditt yrke och som person- oavsett om du är ny eller erfaren i din roll som Förskollärare. Turebergs Förskolor ska lägga grunden för ett livslångt lärande för våra barn. Vår verksamhet ska vara rolig, trygg och lärorik för barn, vårdnadshavare och alla medarbetare. Vi ska stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda en trygg omsorg. Verksamheten ska utgå från en helhetssyn på barnet, barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Turebergs förskolor ligger i Sollentuna kommun. Vi är tre förskolor med totalt elva avdelningar. Vår pedagogiska metod är att arbeta utforskande med barnen och vi ser oss pedagoger som engagerade medforskare. Våra inom och utomhusmiljöer är upprustade och anpassade för våra barn och medarbetare. Vi satsar mycket på vår pedagogiska lärmiljö och är ledande inom det området i hela Sollentuna Kommun. Vår information och kommunikationsteknik ligger i framkant där vårt fokus är att ge våra medarbetare rätt verktyg, teknik och stöd.

 Arbetsuppgifter
Vi har bästa resultat i Sollentunas kommuns medarbetarenkät där det visar att våra medarbetare trivs bäst på arbetsplatsen. Våra förskolor är väldigt populära bland vårdnadshavare och det visar sig i brukarmätningen PILEN. Vill du leda ett engagerat team och vara med på vår resa att skapa ”Sveriges bästa förskolor”. Där vi genom bra miljöer, förhållningssätt, gemenskap, glädje och kvalité skapar trygghet och den bästa pedagogiken för våra barn. Som förskollärare har du eget budgetansvar för din avdelning. Du arbetar utifrån läroplanen, planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med övriga förskollärare, pedagoger och förskolechefen på Turebergs Förskolor. Med läroplanen som bas skapar vi aktivitetsscheman för det pedagogiska arbetet som säkerställer innehållet i barnens vardag. Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten på avdelningen i enlighet med läroplanens riktlinjer.

Kvalifikationer
Du är engagerad, entusiastisk, ansvarstagande, positiv, flexibel och vill driva både din egen och avdelningens utveckling framåt. Som förskollärare har du ett coachande förhållningssätt till andra samt behärskar det svenska språket både muntligt och skriftligt. Behärskar du även engelska så är det meriterande. Du har dokumenterad behörighet som förskollärare. Du är social, trygg och ansvarsfull.
Vi vill att du är en lagspelare som är nyfiken, kreativ och att du vill inspirera pedagoger och barnen i deras lärande. Du har vana eller vilja att arbeta med tekniska hjälpmedel såsom dator, lärplatta och Apple TV.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmåga att bygga goda relationer med barn, vårdnadshavare, kollegor och ledning.

Som förskollärare på Turebergs Förskolor får du:
En trygg start genom en individanpassad introduktion i två veckor samt egen mentor.Handledning, utbildningstillfällen samt stora möjligheter till vidareutbildning och att påverka vår utveckling. Arbetskläder, arbetsskor, egen lärplatta, avdelningsdator, anpassad mediastation planeras på avdelningarna under 2018 samt en egen avdelningsbudget. Två planeringsdagar per termin samt schemalagda planeringstimmar varje vecka. Du ingår även i PUFF-gruppen (Pedagogisk utvecklingsgrupp för förskolorna) som har möte en gång i månaden.

Utöver det får du en centralt placerad arbetsplats, bra lön, fria pedagogiska måltider, friskvårdsbidrag,
engagerad förskolechef, ett öppet arbetsklimat och härliga kollegor – vi arbetar tillsammans som team, en trygg arbetsgivare samt inga öppningar och stängningar.

 

Anställningsvillkor:
Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: 100% dagtid
Lön: Enligt överenskommelse

 

Ansök genom att trycka på länken:
https://sollentuna.easycruit.com/vacancy/application/2083191/45076?channel=amv&iso=se